Titanikin kokeelliseen kirjoittamiseen ja tekstiin eri taiteenlajeissa keskittyvä tilaisuuksien sarja saa jatkoa menetelmällistä kirjoittamista käsittelevästä keskustelutilaisuudesta. Keskustelun aikana sivutaan monia eri näkökulmia menetelmälliseen kirjoittamiseen: mitä se on, millaista sitä on tehdä, mitä annettavaa menetelmällisyydellä on nykytaiteelle, minkälaisia sen mahdollisuudet ovat esimerkiksi ohjelmoinnin kaltaisissa prosesseissa – ja miten digitaaliset ja analogiset menetelmät eroavat toisistaan.
Menetelmällinen kirjallisuus on itsevalittuihin sääntöihin tai kirjoitusprosessia rajoittaviin menetelmiin perustuvaa kirjallisuutta, jonka keskeisin kehittäjä on ollut ranskalainen Oulipo-ryhmä. Menetelmällisen kirjallisuuden juuret ovat 1900-luvun alun poikkitaiteellisessa liikehdinnässä ja taiteidenvälisyys on edelleen vahva osa menetelmällisyyden kenttää. Keskustelun pohjana on syksyllä julkaistu Menetelmällisen kirjallisuuden antologia (Mahdollisen kirjallisuuden seura, Post-Oulipo ry.) sekä sen digitaalinen ulottuvuus, interaktiivinen proosateos Lähes tunnistamaton mahdollisuus menettää (nokturno.fi).
Mukana keskustelussa on viisi antologian kuudestatoista tekijästä. Markku Eskelinen on suomalaisen digitaalisen proosan edelläkävijä, kirjailija, kirjallisuuden ja pelien tutkija. Marko Niemi on suomalaisen digitaalisen runouden kansainvälisesti tunnetuimpia nimiä sekä digitaalisen runouden sivusto Nokturnon pitkäaikainen päätoimittaja. Maria Matinmikko on yksi arvostetuimpia nuoremman polven nykyrunoilijoilta, joka on voittanut teoksillaan mm. Tanssiva karhu- ja Nihil Interit- sekä Kalevi Jäntin palkinnot ja ollut ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi. Jaakko Yli-Juonikas on kirjailija ja suomentaja ja suomalaisen kokeellisen proosan eturivin tekijöitä. Tänä syksynä ilmestynyttä Yö on viisain -romaani edeltänyt Jatko-sota-ekstra oli Finlandia-ehdokkaana. Taneli Viljanen on runoilija ja kirjailija, joka on viime vuosina työskennellyt erityisesti äänitaiteen parissa. Viljasen viimeisin teos on visuaalisen proosan, kuvataiteen ja installaation välimaastossa liikkunut Vyöhyke. Keskustelun vetäjänä toimii runoilija, digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto nokturno.fi:n päätoimittaja Virpi Vairinen.
Tilaisuus on myös osa Runoviikko -festivaalia.
Titanikissa on keskustelun aikaan esillä Mikko Kuoringin näyttely Coral.
Lisäksi klo 14-16 residenssitaiteilijat Nobuko Mori ja Saori Urata järjestävät Titanikin residenssistudiossa teeseremonian. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa kävijät voivat maistaa seremoniassa valmistettua japanilaista teetä. Residenssi on osa taiteilijavaihtohanketta Arte ry:n ja Kobessa sijaitsevan C.A.P.-taiteilijayhdistyksen välillä vuosina 2018-2019.